Nutriční hodnoty (Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 834 kJ / 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,82 g |
| Tuky | 6,88 g |
| – nasycené | 1,79 g |
| – nenasycené | 3,27 g |
| –– mononenasycené | 2,35 g |
| –– polynenasycené | 0,92 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 11,48 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 835 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 22,86 g |
| – cukry | 11,57 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 barevné paprikové lusky (měla jsem červený a zelený) | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice kyselého zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 37.5 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového vývaru (nebo kuřecí) | Vývar zeleninový | 10 ml |
| 1 1 malá lžička chilli | Chilli paprička sušená | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mleté maso (množství podle strávníků) | Vepřový ořez | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |