Nutriční hodnoty (Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 834 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,82 g |
Tuky | 6,88 g |
– nasycené | 1,79 g |
– nenasycené | 3,27 g |
–– mononenasycené | 2,35 g |
–– polynenasycené | 0,92 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 835 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 22,86 g |
– cukry | 11,57 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 barevné paprikové lusky (měla jsem červený a zelený) | Paprika bílá čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
1/2 sklenice 1/2 sklenice kyselého zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 37.5 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového vývaru (nebo kuřecí) | Vývar zeleninový | 10 ml |
1 1 malá lžička chilli | Chilli paprička sušená | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
mleté maso (množství podle strávníků) | Vepřový ořez | |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |