Nutriční hodnoty (Zapečený vaječný pudink s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 300 kJ / 1 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,58 g |
| Tuky | 64,17 g |
| – nasycené | 32,63 g |
| – nenasycené | 23,04 g |
| –– mononenasycené | 19,24 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 14,55 g |
| Cholesterol | 912 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 129,18 g |
| – cukry | 124,33 g |
| ––– laktóza | 9,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rybízu (švestky, třešně, višně…) | Rybíz červený čerstvý | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 4 plátky 4 plátky vánočky (nebo toustový chléb) | Vánočka | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vejce (žloutek+ bílek) | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 lžíce másla na vytření zapékací misky | Máslo kravské | 1 g |