Žloutkové věnečky s rumovým krémem

janatka Kuchařka: janatka

Doba přípravy: 1 hodina + 20 minut pečení 25 ks podle velikosti Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 5 názorů

Suroviny

Odpalované těsto:
120 ml vody
135 g mléka
100 g másla
13 g cukru krupice
205 g hladké mouky
275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, asi 5 a půl kusu)
3 g soli
Žloutkový creme patissiere:
500 ml mléka
80 g žloutků
125 g cukru krupice
50 g vanilkového pudinku
50 g másla
1 ks vanilkového lusku
Žloutkovo-máslový krém:
500 g creme patissiere
125 g másla
30 ml rumu
Poleva:
200 g cukru moučka
30–40 ml citronové šťávy
pár kapek oleje
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1–2 minuty. V mixéru s lopatkou vymícháme do studena. Postupně zapracujeme vejce.

  2. Sáčkem s velkou hvězdicovou špičkou stříkáme na plech s pečicím papírem věnečky. Vložíme do vyhřáté trouby na 240 °C, stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme 10 minut.

    Po nabytí objemu stáhneme teplotu na 180 °C a dopečeme dalších 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Potom rozkrojíme a plníme krémem.

  3. Krém: Ve 100 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek a žloutky dohladka. Zbylé mléko, máslo, cukr a vanilku přivedeme k varu. Nalijeme rozmíchanou směs a řádně provaříme 2–3 minuty.

  4. Creme patissiere vyšleháme dohladka s rumem a zašleháme změklé máslo.

Poznámka

Dnes jsem zkoušela věnečky ze soutěže " PEČE CELÁ ZEMĚ ". Znám úplně jiné suroviny na těsto i krém a tak jsem musela vyzkoušet výzvu ze soutěže. Krém je naprosto luxusní. Proto se s vámi podělím ráda o recept, i když si to každý může najít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 867 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žloutkové věnečky s rumovým krémem

  • janatka janatka(autorka receptu)

    ivulinka: děkuji, ani jsem nevěřila tomu, že se tak povedou.

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    SilviaD: yanull odpověděla za mne a děkuji, vážila jsem už vyklepnutá vajíčka.:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivetko, máš je nádherné, hned bych si sáhla přes monitor:-);-):yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    SilviaD: Dovolím si odpovědět, jeto čistá váha. Někdy mám v zásobě bílky a když je potřebuji zpracovat, tak počítám, že jeden bílek váží v průměru 30 g, tak je také beru v netto váze :-K

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Máte ich krásne. Tie vajíčka sa vážia aj so škarupinou, či to je už čistá váha?

    Odpovědět

Tématické fráze: žloutkové věnečky věnečky recept recept žloutkové věnečky soutěž peče celá země recepty žloutkové věnečky recept peče celá země venecky recept na věnečky recept na žloutkové věnečky peče celá země žloutkové věnečky peče celá země recepty věnečky recepty venečky celá země recepty žloutkové věnečky recept peče celá země zloutkovy krem s rumem zloutkové venečky- peče celá zeme žloutkové věnečky top recepty peče cela zeme venecky zloutkove peče celá země- věnečky - recept peče celá země recept věnečky zloutkove venečky celá země recepty