Nutriční hodnoty (Jablečné hromádky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 919 kJ / 2 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,80 g |
Tuky | 109,35 g |
– nasycené | 31,78 g |
– nenasycené | 68,51 g |
–– mononenasycené | 47,58 g |
–– polynenasycené | 20,93 g |
––– omega 3 | 1,44 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 437 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 351,50 g |
– cukry | 192,87 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
21 dkg 21 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
12,5 dkg 12,5 dkg Hery | Margarín | 125 g |
10 dkg 10 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
špetku špetku soli | Sůl mořská | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
trošku trošku citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
1/2 kg 1/2 kg jablek (oloupaných, vykrájených) | Jablko čerstvé | 500 g |
hrst hrst rozinek | Rozinky | |
rum | Rum | |
7 dkg 7 dkg čokolády na vaření (nebo Margot - já dala půl na půl) | Čokoláda hořká 40% | 70 g |
cukr (na posypání nebo čokoládová poleva) | Cukr bílý |