Nutriční hodnoty (Jablečné hromádky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 919 kJ / 2 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,80 g |
| Tuky | 109,35 g |
| – nasycené | 31,78 g |
| – nenasycené | 68,51 g |
| –– mononenasycené | 47,58 g |
| –– polynenasycené | 20,93 g |
| ––– omega 3 | 1,44 g |
| Vláknina | 23,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 437 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 351,50 g |
| – cukry | 192,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 21 dkg 21 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
| 12,5 dkg 12,5 dkg Hery | Margarín | 125 g |
| 10 dkg 10 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| trošku trošku citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1/2 kg 1/2 kg jablek (oloupaných, vykrájených) | Jablko čerstvé | 500 g |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| rum | Rum | |
| 7 dkg 7 dkg čokolády na vaření (nebo Margot - já dala půl na půl) | Čokoláda hořká 40% | 70 g |
| cukr (na posypání nebo čokoládová poleva) | Cukr bílý |