Nutriční hodnoty (Jednoduchá žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,90 g |
| Tuky | 24,92 g |
| – nasycené | 11,27 g |
| – nenasycené | 9,34 g |
| –– mononenasycené | 6,63 g |
| –– polynenasycené | 2,72 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 20,90 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 3,34 g |
| Sacharidy | 193,55 g |
| – cukry | 88,00 g |
| ––– laktóza | 13,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 hrst 1 hrst namočených rozinek v rumu | Rozinky | 50 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 2 2 velká jablka (nebo 3 menší) | Jablko čerstvé | 300 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| skořice mletá na posypání | Skořice ceylonská mletá | |
| tuk na vymazání zapékací misky | Margarín |