

Polévka z hokkaido dýně
Suroviny 3 porce
- 3 PL tuku - másla nebo oleje
- 2 střední cibule - nakrájet
- 1 mrkev - nastrouhat
- 1 kousek celeru - nastrouhat
- 1 petržel - nastrouhat
- 1/2 dýně - nakrájet na kostičky
- 1 l vody
- sůl
- trochu kurkumy
- 1 bobkový list
- 3 kuličky mletého nového koření
- 2 mleté hřebíčky
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
Na másle zesklovatět cibuli, přidat zeleninu i dýni a chvíli opékat.
Pak směs zalít vodou, osolit, přidat mleté koření i celý bobkový list a vařit tak dlouho, dokud vše nezměkne.Vyndat bobkový list a rozmixovat do hladka.
Polévku podávat samotnou nebo s krutony.
Poznámka od kuchařky
Do polévky je možno přidat i šlehačku nebo zakysanou smetanu.
Tuto polévku jsem dělala poprvé, pročetla jsem spoustu receptů a nakonec jsem si upravila recept od mé neteře. Měla jsem ji hodně hustou, jako omáčku a moc mi chutnala - podobně jako svíčková omáčka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z hokkaido dýně
-
Nadja: S tou zeleninou naprosto souhlasím.My doma taky zeleninu nastrouháme (teda teď už jen já)a osmahnu,má pak jinou,lepší chuť
-
-
Michaela Medkova: Miško, nemusíš ji strouhat, jen jsem si myslela, že se tak lépe osmahne, než když bude v kusech. A tím osmahnutím dostane jinou chuť, než když se jen uvaří. Polévka má chuť podobnou jako svíčková omáčka.
-
Polévka vypadá skvěle
, Proč se zelenina musí nastrouhat, když se potomo rozmixuje