Nutriční hodnoty (Bagety s provensálskými bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 290 kJ / 2 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,65 g |
Tuky | 100,45 g |
– nasycené | 15,55 g |
– nenasycené | 80,46 g |
–– mononenasycené | 54,84 g |
–– polynenasycené | 25,62 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 17,56 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 311,76 g |
– cukry | 26,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
1 1 malinko plnější lžičku soli | Sůl mořská | |
zhruba 1 lžičku 1 lžičku provensálského koření (dle chuti i víc) | Provensálské koření | 5 g |
1 1 menší lžičku sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého | Česnek sušený | |
1 lžičku 1 lžičku cukru | Cukr bílý | 5 g |
1/2 kostky 1/2 kostky čerstvého droždí (tj.21 g) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
zhruba 220 ml 220 ml vlažné vody (dle potřeby) | Voda | 220 ml |
60 g 60 g olivového oleje | Olej olivový | 60 ml |
zhruba 2 lžíce 2 lžíce dýňových semínek | Dýňová semínka | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
hrubá sůl | Sůl mořská | |
sezamová semínka (Místo vejcem můžeme potřít jen olejem) | Sezam loupaný |