Nutriční hodnoty (Transylvánské vrstvené zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 827 kJ / 7 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 172,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,92 g |
| Tuky | 604,02 g |
| – nasycené | 318,82 g |
| – nenasycené | 277,00 g |
| –– mononenasycené | 206,92 g |
| –– polynenasycené | 70,08 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 42,38 g |
| Cholesterol | 847 mg |
| Sodík | 37,38 g |
| Sůl | 96,10 g |
| Sacharidy | 372,23 g |
| – cukry | 92,35 g |
| ––– laktóza | 24,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kyselého zelí nebo marinovaného zelí | Zelí bílé kvašené | 1000 g |
| 1 1 kg vepřového masa nakrájeného na kostky | Vepřová kýta | |
| 0,5 kg 0,5 kg slaniny vcelku | Špek | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 1 1 velká nasekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| 0,5 kg 0,5 kg Polské klobásy nebo jiné klobásy na plátky pokrájené | Klobása | 500 g |
| 0,5 l 0,5 l bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 500 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 375 ml |
| 2 dcl 2 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |