Nutriční hodnoty (Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 190 kJ / 2 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,20 g |
| Tuky | 93,42 g |
| – nasycené | 52,86 g |
| – nenasycené | 32,02 g |
| –– mononenasycené | 25,40 g |
| –– polynenasycené | 6,62 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 27,50 g |
| Cholesterol | 746 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 8,22 g |
| Sacharidy | 190,25 g |
| – cukry | 28,95 g |
| ––– laktóza | 14,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 150 g 150 g rokfóru | Roquefort | 150 g |
| 200 g 200 g pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička zrnek zeleného pepře | Pepř zelený | 5 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |