Nutriční hodnoty (Bramborový salát s fetou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 354 kJ / 1 280 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,67 g |
| Tuky | 79,80 g |
| – nasycené | 31,35 g |
| – nenasycené | 46,95 g |
| –– mononenasycené | 40,14 g |
| –– polynenasycené | 6,82 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 4,18 g |
| Sůl | 10,36 g |
| Sacharidy | 92,04 g |
| – cukry | 9,04 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku velkých řeckých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 200 g 200 g sýru feta | Sýr feta | 200 g |
| nakládané artyčoky | Artyčoky sterilované | |
| 40 ml 40 ml olivového oleje | Olej olivový | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička mletého pepře (podle chuti) | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| sůl | Sůl mořská |