Nutriční hodnoty (Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 039 kJ / 1 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,56 g |
| Tuky | 75,88 g |
| – nasycené | 42,39 g |
| – nenasycené | 25,64 g |
| –– mononenasycené | 21,64 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 24,04 g |
| Cholesterol | 612 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 63,30 g |
| – cukry | 36,63 g |
| ––– laktóza | 26,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | 15 g |
| hrst hrst čerstvých nasekaných bylinek) | ||
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská |