Jitrnice – rozpis na 10 kg
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po uvaření je skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 43 541 kJ / 10 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 669,08 g |
Tuky | 141,16 g |
Vláknina | 128,65 g |
Cholesterol | 7,08 g |
Sodík | 70,98 g |
Sůl | 177,15 g |
Sacharidy | 1 552,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo do jaternic se peče den před zabijačkou, aby bylo čerstvé a tuhé. Na pečení se používá výhradně hrubá mouka, kvasnice, trocha cukru na kvásek, sůl a voda.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2017 22:12
8. 12. 2017 22:04
8. 12. 2017 13:00
No, toto zdá se býti klíčová věta
U nás se pečivo nedávalo a prapraděd mých vnoučat si "ulil" pár jitrniček bokem, hodil je na mlatevni přes hambálky a vydržely mu až do jara...
***
fb.lib:
Z čuníka se zpracuje vše od rypáčku po ocásek (vyjma štětin, paznehtů a pár drobností), že
Pokud jste ještě odevzdávali krupon eráru, co jste potom dělali se zbývající kůží, he?
8. 12. 2017 10:52
15. 5. 2015 22:14
fb.lib: Fakt do jitrnic nepřidáváte vařené, pomleté kůže?
15. 5. 2015 14:55
15. 5. 2015 13:52
15. 5. 2015 13:19
15. 5. 2015 09:29
20. 4. 2012 07:01
Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť. František
19. 4. 2012 22:13
6. 2. 2012 13:51
6. 2. 2012 13:40
6. 2. 2012 10:45
6. 2. 2012 10:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Do jitrnicového prejtu potřebujeme kynutou obyčejnou buchtu. Poradíme, jak ji upéct
Kvíz na téma zabíjačkový guláš: Otestujte své znalosti o této zabíjačkové pochoutce
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: výroba jaternic buchta do jaternic domácí jaternice recept na domácí jaternice top 10 recepty buchta na zabíjačku zabijačková buchta do jitrnic placka do jitrnic co se dává do jitrnic zabíjačková buchta buchta na zabijačku recept jaternice nebo jitrnice buchta do jitrnic z hrubé mouky vyroba domacich jaternic zabijačková buchta recept buchty do jaternic placka na zabijačku jitrnice nebo jaternice buchta do jaternic recept buchta na jaternice
Suroviny: bůček vepřový, lalok vepřový, slezina, rohlík, játra, sůl, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, česnek, vývar masový,
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
19 názorů