Nutriční hodnoty (Salát s olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 265 kJ / 1 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,54 g |
| Tuky | 145,96 g |
| – nasycené | 33,56 g |
| – nenasycené | 111,03 g |
| –– mononenasycené | 96,00 g |
| –– polynenasycené | 15,03 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 27,64 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 2,65 g |
| Sůl | 6,50 g |
| Sacharidy | 69,70 g |
| – cukry | 22,75 g |
| ––– laktóza | 1,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 malá okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 24 24 žampionů nakrájených na čtvrtky | Žampion čerstvý | |
| 24 24 černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 130 g 130 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 130 g |
| 125 ml 125 ml olivového oleje | Olej olivový | 125 ml |
| 30 ml 30 ml citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 30 ml 30 ml octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 15 15 ml lístků oregana | Oregano sušené | |
| 2 2 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 5 ml 5 ml soli | Sůl mořská | |
| 3 ml 3 ml mletého černého pepře | Pepř černý mletý |