Nutriční hodnoty (Vepřový jazyk na kari a rajčatech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 237 kJ / 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,91 g |
| Tuky | 29,94 g |
| – nasycené | 18,33 g |
| – nenasycené | 9,85 g |
| –– mononenasycené | 8,02 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 10,91 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 49,12 g |
| – cukry | 25,74 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 1 KL 1 KL kari koření | Kari | 5 g |
| 1 kelímek 1 kelímek sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| trocha trocha citrónové šťávy nebo octa | Šťáva z citrónu | |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| trochu trochu soli | Sůl mořská |