Pařížský dort pro Davču
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o přídavek? Připravili jsme postup krok za krokem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 011 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,03 g |
Tuky | 283,51 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 361,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme vodu, přimícháme mouku, kypřicí prášek, kakao a přidáme vyšlehané bílky, vymícháme dohladka.
Krok 2: Nalijeme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Korpus vyjmeme z formy, sundáme papír a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 3: Uvaříme bešamel. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, sundáme z ohně a přimícháme mouku, zalijeme mlékem, pořádně rozmícháme, dáme na vařič a na mírném ohni uvaříme.
Krok 4: Bešamel za občasného míchání necháme vychladnout. Do misky vložíme suroviny na krém a vyšleháme, po částech přidáváme studený bešamel a šleháme. Trvá to cca 20 minut, krém se musí lesknout.
Krok 5: Korpus vrátíme do formy, naneseme na něj krém a rozetřeme. Uložíme nejméně na 3 hodiny do lednice, raději do druhého dne. Do dvou misek rozdělíme smetanu, do jedné přidáme 3–4 kávové lžičky kakaa, vyšleháme a ozdobíme jí dort.
Zveřejněno 2. 9. 2012 14:12
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Moje poznámka
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
Nejnovější recepty
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 2 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový dip
Přidáno před 4 hodinami
Makrela v rajčatové omáčce se zeleným pepřem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuchařka Chili ve StarDance ukázala, jak se tančí šťouchané brambory: Jsem nadšený, chválil ji porotce Tománek
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 11 minutami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 12 minutami
Domácí rohlíky
pavlina.simr před 52 minutami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 1 hodinou
Česnečka
iveta.kroul před 1 hodinou
Květáková polévka II
zdenka.s před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 1 hodinou
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 1 hodinou
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 8 hodinami
Tématické fráze:
pařížský dort recept,
pařížský dort,
pařížský dort na plech,
nejlepší pařížský dort,
recept na pařížský dort na plechu,
bešamelový krém,
pařížský krém do dortů,
korpus na pařížský dort,
recept na pařížský dort,
paříšský dort,
dort pařiž,
pařížák,
nejlepší dorty od markéty,
pařížský krém na dort,
pařížský dort s pařížskou šlehačkou,
paříšký dort,
nejlepší recept na dort harlekýn na plech,
bešamelový krém recept,
recept pařížský dort,
krásné dorty od markéty
Suroviny:
vejce,
cukr,
kakao,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kakao,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
ztužovač
Komentáře (73)