Nutriční hodnoty (Jahodové pokušení)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 545 kJ / 1 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,35 g |
| Tuky | 46,77 g |
| – nasycené | 11,10 g |
| – nenasycené | 21,93 g |
| –– mononenasycené | 16,97 g |
| –– polynenasycené | 4,96 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 6,98 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 162,18 g |
| – cukry | 106,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 6 lžic 6 lžic pískového cukru | Cukr bílý | 90 g |
| 6 lžic 6 lžic horké vody | Voda | 108 ml |
| 6 lžic 6 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 66 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 2 tvarohy ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání | Šlehačka v prášku | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 250 g 250 g čerstvých jahod (i více, nebo ovocný kompot cca 2 plechovky) | Jahody čerstvé | 250 g |
| 2 2 pudinky s jahodovou nebo vanilkovou příchutí | Puding v prášku | |
| šťáva z kompotu nebo rozmixované jahody dolité vodou na množství 1 l | Šťáva z kompotu | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý |