Nutriční hodnoty (Sýrová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 424 kJ / 1 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,70 g |
| Tuky | 106,25 g |
| – nasycené | 62,64 g |
| – nenasycené | 37,53 g |
| –– mononenasycené | 32,92 g |
| –– polynenasycené | 4,61 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 735 mg |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,17 g |
| Sacharidy | 81,67 g |
| – cukry | 38,18 g |
| ––– laktóza | 34,18 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 60 g 60 g másla (nebo rostlinného tuku) | Máslo kravské | 60 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| 100 g 100 g hub (hříbků či žampiónů) | Hřib čerstvý | 100 g |
| kmín | Kmín |