Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak, který se zaručeně povede

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

6. 11. 2015 21:11

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mirka

9. 11. 2015 03:35

My mame radi "Ribeye" (s kosti nebo bez, to je fuk), je rozhodne stavnatejsi a chutnejsi nez svickova. Delame to zasadne venku na grilu. Maso marinujeme 24 hodin, to je pak mnamka!
Zadne baleni do alobalu a strkani do trouby neprovadime.

badak badak

8. 11. 2015 01:03

Dooga, musím pochválit foto a též ten nápad dát jako přílohu chřest se slaninou. Rovněž ten postup přípravy vzhledem k použitým časům je zajímavý a mohl by vést k žádanému výsledku. Ale Nonya má pravdu, že nejlepší stejky jsou z masa žilkovaného tukem, z býka a odleželého. Pak lze dobře připravit stejk i klasickou metodou. Není třeba se děsit u názvů druhu hovězího, používaného v zahraničí natož jet pro ně ven, hovězí je hovězí tam jako u nás a pokud nejde o specielní japonské, brazilské a pod., tak je to jen problém tradice a názvosloví, kdy český řezník podobnou část z býka nenabízí (ne že by ji neuměl separovat) protože to po něm nikdo nechce. Svíčková je opravdu dost suchá...

Nonya

7. 11. 2015 19:16

Tu usda rozdelenia masa som dal len ako priklad.Kazda anglicky hovoriaca krajina kde sa jedia steaky ma svoju tabulku kvality masa.Jeden z dovodov je ze v rodisku steakov sa svieckova skoro nepouziva na steaky?
Svieckovu- fillet som si nikdy v restauracii neobjednal ani ziaden moj znami,z jednoducheho dovodu, tuk dava masu chut a svieckova je sucha tym padom bez chuti aj ked je makka. T bone, porterhouse, rib eye,skirt,flank,sirloin atd.
Iny kraj iny mrav
http://www.seriouseats.com/2011/03/the-four-high-e...

Dooga Dooga

7. 11. 2015 18:34

Nonya: Sorry, ale těžko si budeme jezdit kupovat maso do USA. Musím ti odporovat, ale i z tý hnusný český svíčkový se mi vždy povedl. Jak je toto možné? :-O

Nonya

7. 11. 2015 16:21

Sorry nemas pravdu. Jediny kdo tu napisal podla skusenosti je Drobek.
Steak je 80% o kvalite masa nie o priprave.Ked kupim USDA prime steak aj moja babka ktora nema sajnu steakoch ho pripravi a bude super.
http://www.primesteakhouses.com/how-usda-grades-be...

janek53 janek53

7. 11. 2015 14:11

Dooga:mám:-D

Drobek Drobek

7. 11. 2015 09:32

Nojo, ale na to opravdu je nutné správné mramorované maso a odleželé aspoň čtrnáct dní. Taky z býčka nebo z jalovice, kráva co už dojila má maso beznadějně tuhé. Svíčkovou bych zrovna nedoporučil, je moc libová, spíš ten roštěnec. Víc tady: http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...
V místních podmínkách (Česká Třebová) jsem to už vzdal, výsledek sice vypadal dobře, ale byl k neužvýkání. Prostě to správné maso tady nedostanu. Podotýkám, že jsem žil skoro třicet let ve státech a tam se mi špatný steak nikdy "nepovedl".

spagetka spagetka

7. 11. 2015 08:46

S tímto receptem mám docela čerstvé zkušenosti, že jo Vašku ;-);-);-);-). Já prostě stejk nikdy neuměla, bylo mi sice jasné, že je to překračováním času, že na tohle musím zapomenout... Já blbec se před týdnem vsadila se zeťákem, že se mi stejk povede, on ví, jak ho miluju, ale že ho neumím. Vašek mi dodal tento recept. 1.blbost (moje, bacha:-D) koupě roštěnky - sice malinko jsem čas prodloužila, ale nakonec jsem maso musela normálně udusit. Pak jsem ale svíčkovou použila, fakt se držela striktně návodu (mužskej ze mě měl srandu :-D), druhý pokus už byl lepší, třetí se fakt vzdáleně podobal a čtvrtý už se dal nazvat stejkem. V sobotu mě zeťák pochválil, že jsem konečně maso nezkazila a že je to i poživatelné, ač dále ale musím trénovat :-D:-D:-D:-D:-D
Takže Vašku, ukládám a slibuju, že budu trénovat i nadále ;-):-p:yes:

Dooga Dooga

7. 11. 2015 08:32

janek53: Zase až tak přesné být nemusí, takže stačí Prim - pokud jdou.;-):-D

janek53 janek53

7. 11. 2015 00:09

Rolexy nebo stačí Primky:-p

Ivusa Ivusa

6. 11. 2015 22:58

:-p Krásný stejček ....šťavnatý od pohledu ..:yes:.mňam :yes:

ivulinka ivulinka

6. 11. 2015 21:42

Snadné? Hmmm, jak pro koho...;-), ale za to na talířku moc krásné a dokonalé:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: stejk jak správně udělat steak jak připravit flank steak jak správně udělat hovězí steak jak pripravit stejk jak udělat flank steak jak udělat správně steak flank stea brazilsky steak hovězí steak který se vždy povede porterhouse steak recepty steak postup jak správně udělat stejk jak správně připravit stejk jak na správný stejk jak stejky stejky názvosloví jak na stea flank stejk jak na správný steak recept

Suroviny: svíčková hovězí, sůl hrubozrnná, pepř steakový, olej olivový,

TopRecepty.cz

Steak, který se zaručeně povede

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64xL