Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak, který se zaručeně povede

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu. Steaky omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Pak maso potřeme olivovým olejem ze všech stran a opepříme steakovým pepřem, ale nesolíme. Krok 2: Rozehřejeme troubu na 220°C. Rozpálíme silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem (na sucho). Vložíme maso a opékáme z obou stran (z každé 3 minuty). Krok 3: Pak bifteky vyjmeme a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso rozbalíme, z obou stran osolíme, znovu zabalíme a dáme do trouby na 3-4 minuty. Po této době vyndáme, rozbalíme a servírujeme. Krok 4: Dobré rady: Tento způsob zajistí středně propečený steak. Pokud rádi krvavý uberte minutu. Pokud propečenější, minutu přidejte. Vyndejte maso z lednice dříve, tak aby před opékáním mělo pokojovou teplotu. Mějte ho přikryté, aby neoschlo. Potřít olejem jen maso, ne pánev. Rozpálit pánev opravdu hodně - šťáva se uzavře v masu a nevyteče. Steak otočit na pánvi jen jednou.

Časté chyby při přípravě steaků

Zveřejněno 6. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak, který se zaručeně povede

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64xL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak, který se zaručeně povede

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64xL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

My mame radi "Ribeye" (s kosti nebo bez, to je fuk), je rozhodne stavnatejsi a chutnejsi nez svickova. Delame to zasadne venku na grilu. Maso marinujeme 24 hodin, to je pak mnamka!
Zadne baleni do alobalu a strkani do trouby neprovadime.

Dooga, musím pochválit foto a též ten nápad dát jako přílohu chřest se slaninou. Rovněž ten postup přípravy vzhledem k použitým časům je zajímavý a mohl by vést k žádanému výsledku. Ale Nonya má pravdu, že nejlepší stejky jsou z masa žilkovaného tukem, z býka a odleželého. Pak lze dobře připravit stejk i klasickou metodou. Není třeba se děsit u názvů druhu hovězího, používaného v zahraničí natož jet pro ně ven, hovězí je hovězí tam jako u nás a pokud nejde o specielní japonské, brazilské a pod., tak je to jen problém tradice a názvosloví, kdy český řezník podobnou část z býka nenabízí (ne že by ji neuměl separovat) protože to po něm nikdo nechce. Svíčková je opravdu dost suchá...

Tu usda rozdelenia masa som dal len ako priklad.Kazda anglicky hovoriaca krajina kde sa jedia steaky ma svoju tabulku kvality masa.Jeden z dovodov je ze v rodisku steakov sa svieckova skoro nepouziva na steaky?
Svieckovu- fillet som si nikdy v restauracii neobjednal ani ziaden moj znami,z jednoducheho dovodu, tuk dava masu chut a svieckova je sucha tym padom bez chuti aj ked je makka. T bone, porterhouse, rib eye,skirt,flank,sirloin atd.
Iny kraj iny mrav
http://www.seriouseats.com/2011/03/the-four-high-e...

Nonya: Sorry, ale těžko si budeme jezdit kupovat maso do USA. Musím ti odporovat, ale i z tý hnusný český svíčkový se mi vždy povedl. Jak je toto možné? :-O

Sorry nemas pravdu. Jediny kdo tu napisal podla skusenosti je Drobek.
Steak je 80% o kvalite masa nie o priprave.Ked kupim USDA prime steak aj moja babka ktora nema sajnu steakoch ho pripravi a bude super.
http://www.primesteakhouses.com/how-usda-grades-be...

Dooga:mám:-D

Nojo, ale na to opravdu je nutné správné mramorované maso a odleželé aspoň čtrnáct dní. Taky z býčka nebo z jalovice, kráva co už dojila má maso beznadějně tuhé. Svíčkovou bych zrovna nedoporučil, je moc libová, spíš ten roštěnec. Víc tady: http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...
V místních podmínkách (Česká Třebová) jsem to už vzdal, výsledek sice vypadal dobře, ale byl k neužvýkání. Prostě to správné maso tady nedostanu. Podotýkám, že jsem žil skoro třicet let ve státech a tam se mi špatný steak nikdy "nepovedl".

S tímto receptem mám docela čerstvé zkušenosti, že jo Vašku ;-);-);-);-). Já prostě stejk nikdy neuměla, bylo mi sice jasné, že je to překračováním času, že na tohle musím zapomenout... Já blbec se před týdnem vsadila se zeťákem, že se mi stejk povede, on ví, jak ho miluju, ale že ho neumím. Vašek mi dodal tento recept. 1.blbost (moje, bacha:-D) koupě roštěnky - sice malinko jsem čas prodloužila, ale nakonec jsem maso musela normálně udusit. Pak jsem ale svíčkovou použila, fakt se držela striktně návodu (mužskej ze mě měl srandu :-D), druhý pokus už byl lepší, třetí se fakt vzdáleně podobal a čtvrtý už se dal nazvat stejkem. V sobotu mě zeťák pochválil, že jsem konečně maso nezkazila a že je to i poživatelné, ač dále ale musím trénovat :-D:-D:-D:-D:-D
Takže Vašku, ukládám a slibuju, že budu trénovat i nadále ;-):-p:yes:

janek53: Zase až tak přesné být nemusí, takže stačí Prim - pokud jdou.;-):-D

Rolexy nebo stačí Primky:-p

:-p Krásný stejček ....šťavnatý od pohledu ..:yes:.mňam :yes:

Snadné? Hmmm, jak pro koho...;-), ale za to na talířku moc krásné a dokonalé:yes:

Tématické fráze:
stejk, jak správně udělat steak, jak připravit flank steak, jak správně udělat hovězí steak, jak pripravit stejk, jak udělat flank steak, jak udělat správně steak, flank stea, brazilsky steak, hovězí steak který se vždy povede, porterhouse steak recepty, steak postup, jak správně udělat stejk, jak správně připravit stejk, jak na správný stejk, jak stejky, stejky názvosloví, jak na stea, flank stejk, jak na správný steak recept

Suroviny:
svíčková hovězí, sůl hrubozrnná, pepř steakový, olej olivový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu