Hovězí plátky na dvojích houbách

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

600 g hovězích plátků (zadní, kližka), měla jsem od farmářů
2 cibule
4 stroužky česneku
1/2 sklenice nakládaných sladkokyselých hub z 330 g
100 g nakládané kapie
1-2 hrsti sušených hub
2 lžičky mleté papriky
lžíce sádla
hořčice
hladká mouka
200 ml světlého piva
vývar podle potřeby
pepř
mletý kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli opečeme na sádle dozlatova a nakonec necháme rozvonět česnek.

  2. Přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Přidáme kmín, papriku a sušené houby (nemusíme namáčet). Vše promícháme a zalijeme pivem. Přikryjeme poklicí a necháme pomalu probublávat.

  3. Občas maso zkontrolujeme a vše promícháme, podle potřeby podléváme vývarem. Když už maso začíná být měkké, přidáme houby bez nálevu. Dusíme do úplného změknutí masa.

  4. Těsně před koncem vaření přidáme kapii. Je-li omáčka řídká, rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu v troše vody, přilijeme k masu a už jen krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem nebo vodou z hub. Podáváme s rýží, nebo těstovinami.

  5. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 739 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky na dvojích houbách

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: to musím udělat, takovou dobrotu <3 dík za recept :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Děkuji všem za rady,určitě je využiji.;-):yes:Taky jsem je měla ve sklenici s uzávěrem,ale ty potvory se tam dostaly aj tak,ale neměla jsem tam to koření.Tak už díky Vám,vím a udělám;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja sušené huby skladujem tiež v pohároch s uzáverom, na vrch dávam bobkové listy a sem tam čierne korenie. Bobkáč oddpudzuje hmyz (mole) tiež. Robím to roky, funguje to..

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Simona Skolakova, hospodyně, mika59: Mám svojí jednoduchou metodu, jak skladovat sušené houby, které tak vydrží i několik let a jsou stále jako čerstvě usušené. Možná že to tak příště zkusíte: Dobře usušené houby nacpu do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice dám do trouby na rošt, víčka vedle sklenic, troubu vyhřeji na 65-70 st. C a nechám tam ty houby ještě trochu dosušit, musí chrastit. Trouba je po celou tu dobu trochu pootevřená. Celé to trvá odhadem asi 15-20 minut. Pak našroubuji víčka, pevně je utáhnu. Sklenice zchladnou, víčka se "přicucnou" a houbičky jsou jako zavařené. Moc práce navíc to není a máte jistotu, že houbičky budou vpořádku. Navíc, jejich aroma nemá kam utéct, takže jsou silně voňavé i po třech letech - vyzkoušeno na zapomenuté sklenici. Pokud jsou uloženy ve tmavé místnosti - komora, špajz - nezmění se ani po těch letech barva ("nevyšisují" - jak by řekl správný češtinář. :-O;-)) Přeji hodně houbařských úspěchů a moc vás všechny zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Simona Skolakova: :-Dúplně jsem se vyděsila, mám ještě dvě čtyřlitrovky sušených hříbků a dvě směsi a tak jsem hned běžela zkontrolovat stav. Dobrý. Mě by snad ranilo, kdyby tam bylo něco, co tam být nemá!! Já, jakmile vidím večer třepetání, dostávám záchvat. No, to víte. Uskladněné obilí se hermeticky uzavřít nedá:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Simona Skolakova: No tak to je smůla...do sušených dávám celé kuličky pepře a fakt vydrží...prokládám do sklenice..moly to nemusí..a díky..:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To musí být mňamka,bohužel já to vařit nemohu,ale ukládám si receptík,neb houby naložené mám,ale do sušených se mi dali moli,to mne hodně naštvalo,ale nevadí,snad na podzim něco nasušíme já toto udělám,jsme milovníky hub a tak věřím,že všechny tímto pokrmem potěším;-):yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    hospodyne: Budu ráda a doufám, že bude chutnat ..jako u nás..;-):-K:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kzbyla mi od včerejška telecí kýta, kluci žádají rýži a recept se mi velice líbí:yes::yes: Zítra podám hlášení:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Eja57: Děkuji moc ;-)..bylo to dle strávniku moc dobré. Ty sušené houby chuť zvýraznily a chutnalo všem. :-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Použití nakládaných houbiček v tepelné úpravě s masem může někomu připadat zvláštní, ale mám vyzkoušeno - v trochu jiném podání - dušené vepřové, houby a dokončení trochou smetany ke šlehání. Je to podle mne velmi dobré, pokud jsou dobře ochucené naložené houby, tak už to kromě osolení masa a přikápnutí trochy nálevu z hub už skoro nic nepotřebuje.
    Tohle je samozřejmě vyšší level:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo