Nutriční hodnoty (Květáková "kulajda" II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 036 kJ / 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
| Tuky | 24,25 g |
| – nasycené | 14,92 g |
| – nenasycené | 8,02 g |
| –– mononenasycené | 6,55 g |
| –– polynenasycené | 1,47 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 440 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 50,73 g |
| – cukry | 9,76 g |
| ––– laktóza | 7,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák i s košťálem | Květák čerstvý | |
| 3 3 oloupané středně velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| hříbky - v sezoně čerstvé, jinak namočené sušené, mražené nebo zavařené | Hřib čerstvý | |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 PL 2 PL naloženého kopru - čerstvý nebo zamražený je lepší (já nemám) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 1 KL 1 KL celého kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet na dochucení | Ocet lihový | |
| vejce podle počtu strávníků | Vejce slepičí |