Nutriční hodnoty (Klobásky se žampióny v koprové smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 199 kJ / 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,34 g |
Tuky | 16,56 g |
– nasycené | 7,76 g |
– nenasycené | 7,84 g |
–– mononenasycené | 6,21 g |
–– polynenasycené | 1,64 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 11,59 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 20,68 g |
– cukry | 9,80 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 pikantní klobásy (nebo cigáro) | Klobása | |
150 g 150 g pokrájených žampiónů (nebo hříbků) | Žampion čerstvý | 150 g |
1 1 větší cibule (nejlépe červená) | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
na špičku nože na špičku nože uzené papriky | Paprika uzená | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
100 ml 100 ml smetany (nebo kysané smetany) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
citronová šťáva (nemusí být) | Šťáva z citrónu | |
olej na pánev | Olej řepkový |