Nutriční hodnoty (Klobásky se žampióny v koprové smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 199 kJ / 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,34 g |
| Tuky | 16,56 g |
| – nasycené | 7,76 g |
| – nenasycené | 7,84 g |
| –– mononenasycené | 6,21 g |
| –– polynenasycené | 1,64 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 11,59 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 238 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 20,68 g |
| – cukry | 9,80 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 pikantní klobásy (nebo cigáro) | Klobása | |
| 150 g 150 g pokrájených žampiónů (nebo hříbků) | Žampion čerstvý | 150 g |
| 1 1 větší cibule (nejlépe červená) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| na špičku nože na špičku nože uzené papriky | Paprika uzená | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 100 ml 100 ml smetany (nebo kysané smetany) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 2 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| citronová šťáva (nemusí být) | Šťáva z citrónu | |
| olej na pánev | Olej řepkový |