Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Klobásky se žampióny v koprové smetaně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 199 kJ /
287 kcal
Bílkoviny9,14 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,34 g
Tuky16,56 g
– nasycené7,76 g
– nenasycené7,84 g
–– mononenasycené6,21 g
–– polynenasycené1,64 g
––– omega 30,40 g
Vláknina11,59 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy20,68 g
– cukry9,80 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 pikantní klobásy (nebo cigáro) Klobása
150 g 150 g pokrájených žampiónů (nebo hříbků) Žampion čerstvý 150 g
1 1 větší cibule (nejlépe červená) Cibule čerstvá 70 g
1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
na špičku nože na špičku nože uzené papriky Paprika uzená
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu Kmín mletý 2.5 g
100 ml 100 ml smetany (nebo kysané smetany) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
2 2 sterilované okurky Okurka polní zavařená
1 lžíce 1 lžíce hořčice Hořčice plnotučná 15 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
mouka na zahuštění Mouka pšeničná hladká
kopr Kopr nať čerstvý
citronová šťáva (nemusí být) Šťáva z citrónu
olej na pánev Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.