Nutriční hodnoty (Babiččin meruňkovo-jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 279 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,39 g |
| Tuky | 28,74 g |
| – nasycené | 6,86 g |
| – nenasycené | 17,61 g |
| –– mononenasycené | 9,64 g |
| –– polynenasycené | 7,97 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 20,28 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 541 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 363,80 g |
| – cukry | 48,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 20 g 20 g tuku Hera | Margarín | 20 g |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 ml 200 ml vlažné vody | Voda | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 700 ml 700 ml meruňkového kompotu | Meruňka zavařená |