Nutriční hodnoty (Kynutý koláč - mřížka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 530 kJ / 6 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 99,35 g |
| Tuky | 256,20 g |
| – nasycené | 78,62 g |
| – nenasycené | 152,25 g |
| –– mononenasycené | 70,16 g |
| –– polynenasycené | 82,09 g |
| ––– omega 3 | 9,67 g |
| Vláknina | 75,36 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 931,76 g |
| – cukry | 470,82 g |
| ––– laktóza | 25,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 dcl 2 dcl vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 PL 3 PL krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 40 g 40 g Hery | Margarín | 40 g |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| trochu trochu citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3 PL 3 PL moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| rozinky (vše smícháme) | Rozinky | |
| 300 g 300 g povidel | Povidla | 300 g |
| 1-2 PL 1-2 PL rumu | Rum | 25.5 ml |
| skořice (smícháme všechny ingredience) | Skořice ceylonská | |
| 70 g 70 g mletého máku | Mák modrý mletý | 70 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 10 g 10 g tuku a krátce podusíme. | Margarín | 10 g |
| 100 g 100 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| cukr podle chuti a provaříme. | Cukr bílý | |
| 5 5 oloupaných jablek (nakrájíme na malé kousky a rozvaříme na hustou kaši) | Jablko čerstvé | 750 g |
| kterou osladíme vanilkovým cukrem | Cukr vanilkový | |
| přidáme mletou skořici (Osladíme podle kyselosti jablek) | Skořice ceylonská | |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 80 g 80 g krystalového cukru a vše důkladně smícháme | Cukr bílý | 80 g |