Nutriční hodnoty (Moravské slané bochánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 306 kJ / 3 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 128,21 g |
| – nasycené | 72,25 g |
| – nenasycené | 52,76 g |
| –– mononenasycené | 21,79 g |
| –– polynenasycené | 30,97 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 19,18 g |
| Cholesterol | 384 mg |
| Sodík | 5,18 g |
| Sůl | 12,67 g |
| Sacharidy | 397,62 g |
| – cukry | 37,05 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek = 200 ml | ||
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kefíru | Kefír | 125 ml |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku neochucené majolky | Majonéza | |
| 2 2 kávové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 1 kávová lžička cukru krupice | Cukr bílý | |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 1 polévková lžíce slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | |
| 1 1 kávová lžička celého máku | Mák modrý | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1/2 kg 1/2 kg vinné klobásy vymačkané ze střívka | Klobása vinná | 500 g |
| 1 celé vajíčko rozmíchané s 1 PL 1 PL oleje | Vejce slepičí | 15 g |
| 10 dkg 10 dkg na hrubém struhadle nastrouhaného eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| celý mák | Mák modrý | |
| hrubozrou sůl | Sůl mořská |