Nutriční hodnoty (Rychlá prejtová polévka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 3 724 kJ / 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,32 g |
Tuky | 17,58 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 7,29 g |
–– mononenasycené | 1,71 g |
–– polynenasycené | 5,58 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 19,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 144,67 g |
– cukry | 7,49 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g sekaných krup | Kroupy ječné | 120 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
2 lžíce 2 lžíce petrželky nebo libečku | Petržel nať čerstvá | 30 g |
4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 l 2 l vývaru z kosti nebo z vepřových žeber | Vývar hovězí | 2000 ml |
1 1 jitrnicový prejt (zmrazeny) | Jelito | |
špetka špetka zázvoru strouhaného | Zázvor sušený | |
1 1 zmrazená zelenina na svičkovou | Mrkev čerstvá |