Nutriční hodnoty (Kuřecí pochoutka v zakysance s rajčaty a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 278 kJ / 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,98 g |
| Tuky | 26,83 g |
| – nasycené | 16,82 g |
| – nenasycené | 8,50 g |
| –– mononenasycené | 6,86 g |
| –– polynenasycené | 1,64 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 15,65 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 49,63 g |
| – cukry | 32,52 g |
| ––– laktóza | 17,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| kuřecí maso | Kuře prso | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 kostka 1 kostka slepičího bujonu | Bujón kuřecí BIO | 10 g |
| 9 9 menších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 9 9 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 270 g |
| 1 1 zelená paprika (použila jsem červenou, pro barevnost se víc hodí zelená) | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| tuk (na restování cibule) | Margarín |