Nutriční hodnoty (Polévka s pórkem, celerem, petrželí a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 176 kJ / 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,40 g |
| Tuky | 17,08 g |
| – nasycené | 9,56 g |
| – nenasycené | 7,00 g |
| –– mononenasycené | 5,65 g |
| –– polynenasycené | 1,35 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,23 g |
| Sacharidy | 44,02 g |
| – cukry | 21,60 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| špetka špetka kari koření | Kari | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 velká brambora na zahuštění | Brambor zimní | 50 g |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| máslo | Máslo kravské |