Nutriční hodnoty (Dort pro náctiletého Jendu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 43,40 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 92,80 g | 
| – nasycené | 12,84 g | 
| – nenasycené | 66,45 g | 
| –– mononenasycené | 48,65 g | 
| –– polynenasycené | 17,80 g | 
| ––– omega 3 | 4,65 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 497 mg | 
| Sůl | 1,05 g | 
| Sacharidy | 153,50 g | 
| – cukry | 150,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g | 
| 5 5 vajíček (oddělíme bílky od žloutků) | Vejce slepičí | 350 g | 
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml | 
| 12 dkg 12 dkg hladké mouky(dělala jsem z 1,5 dávky) | ||
| Cukr vyšleháme s bílky do sněhu,přidáme 5 žloutků- šleháme,5 lžic lžic oleje-šleháme a nakonec vmícháme hl. mouku.Nalijeme do vymazané a vysypané formy hr. moukou ve tvaru srdce. | Mouka pšeničná hladká | |
| marmeládou | Marmeláda jahodová | |
| krém Dr.Oetker (různé příchutě dle vlastního výběru) |