Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Verzi s kysaným zelím se říká strapačky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

5. 9. 2010 18:22

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 199 kJ / 526 kcal
Bílkoviny55,71 g
Tuky11,34 g
Vláknina10,14 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 4,16 g
Sůl10,00 g
Sacharidy45,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řada kuchařek dává přednost domácí výrobě halušek, je tu řada výborných receptů na jejich přípravu. Za sebe mohu říct, že s klidným svědomím využívám kupované směsi – polotovary – a ani žádnou značku neupřednostňuji, chutnají nám všechny.

Recept jsem rozepsala možná až moc podrobně, ale pamatuji si, jak pro mě byly kdysi halušky symbolem složitého jídla, do kterého jsem se dlouho nechtěla pustit – a přitom je to tak prosté :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tejaja

21. 9. 2020 20:19

oring: Potvrdzujem a doporučujem. :yes: Ak nemáte čas, čo je často,, Vinické mrazené halušky sú skutočne dobré. Práškové nie. Nedajú sa s tými mrazenými porovnávať. ;-)

oring

21. 9. 2020 19:49

Receptík je jedlý :yes: a brzy přistane na talíři. Jen tu pozoruji cvrkot kolem toho zda halušky z pytlíku nebo z brambor. Už halušky používám a je pro mne jasná volba mražené halušky VINICA. V penny jsou aktuálně (2020) v akcích za 40kč/kg, což mi přijde přijatelná cena.

gabikka

30. 8. 2020 01:19

Halušky jsou moje oblíbené jídlo, ale poprvé jsem je dělala až podle tohoto receptu. Od té doby je to jedno z nejoblíbenějších jídel v naší rodině včetně pětiletého syna. :yes:

Buchyna

5. 5. 2020 17:01

Co se týče halušků v prášku, tak proti nim nic nemám. Je to každého věc. I tento recept si udělá kdo chce, kdo ne, ať si najde jiný. Je to každého volba a není třeba urážet. Já dělám z brambor, ale i z pytlíku. Jenom mne zarazila fotka v úvodu, kde jsou halušky se zelím a k tomu nakrájená syrová rajčata. To mne rozesmálo. Zelí- rajče? No, nevím, nevím. Receptíku dávám za 1!:yes:

midave

6. 4. 2018 16:21

Ja dělám halušky pro dvě osoby,

Půl sáčku halušek v prášku, kolem 25 dkg zředím s vodou aby těsto nebylo tuhé.
Dávám vařit přes haluškár, když těsto vyplave tak ho scedím, nepřeplachují ve vodě, na teplé halušky dám tak 30 dkg syrového kysaného zelí a omastím.
Na omastek použijí 15 až 20 dkg slaniny na drobno nakrájene, ne moc prorostlá.
Vše zamíchám a podávám.
Pokud použijí anglickou slaninu tak na omastek použjí tak 3 až 4 lžice sádla v kterém ohřejí 15 dkg na drobno nakrájené prorostle slaniny.
Musí to být co lžíce to škvarka.
Stejně dělám i bryndzové halušky, jen místo zelí použijí 15 dkg bryndze.
Tady kolorie nepočítám.

Simona Skolakova

19. 1. 2018 00:19

Dala bych si hned jednu porcičku,zelí kysané mám naše v zelňáku,uzené by se taky našlo,jen ty halušky jsem nikdy ještě nedělala,asi se též podívám po polotovaru a udělám;-):yes:

franto

3. 12. 2017 14:48

Este dodatok k haluskam ja kyslu kapustu nepodlievam vodou , necham ju praziť do ruzova na bravc.masti slaninke a cibulke na konci trochu cukor a ml.korenie zamiesam halusky

franto

3. 12. 2017 14:14

Ja som kedysi robil halusky len zo zemiakov vela roboty s tym az tak nie je.Teraz kupujem zemiakove halusky v prasku v zelenom baleni -tesco za 55c. su naozaj dobre ,myslim ,ze aj v restike to tak robia.

Dana

3. 12. 2016 15:35

Náhodou já jsem ráda, že tady recept na halušky z prášku je. Netušila jsem, že existují a tak jsem podle tohoto receptu, zkusila svou prvovýrobu. Halušky dopadly dobře, tak příště uvidím, zda použiju ještě tyhle z prášku, nebo se pustím přímo do výroby z brambor.

Markula

27. 11. 2016 23:53

Andy: A nemáme si náhodou i dělat vlastní mouku? Paní připravila zbytek , a že má něco z prášku? Uzené taky sama neudila a zelí taky sama nevypěstovala. Připadá mi to, jako v prostřenu. Ano, i ty talíře jsem pálila :)

Sara

14. 10. 2016 09:20

Výborné:)) a halušky v prášku mi nevadí jsem ráda že si to mohu zjednodušit nechce se mi patlat s haluškami hodiny a hodiny:))) :-);-):yes:

Michala

29. 6. 2016 16:46

Já je ani nedělám a kupuji ty zmražené jak přikládala zde paní odkaz... dají se sehnat v globusu nebo Kauflandu a věřte že chutnají skvěle :)

tejaja

18. 11. 2015 20:58

Nela: Ale na halušky nepotrebujete zemiaky variť, strúhajú sa surové.;-) Inak s vami súhlasím, nevidím dôvod, prečo by sa nepoužili aj v prášku...Neviem, či v Čechách dostať v Makre mrazené halučky z Vinice, ak áno, doporučujem, sú vynikajúce. ;-)
Link na Vinické halušky prikladám, aby ste videli balenie : http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetai...
A mám pocit, že som ich videla v Kauflande.

Nela

18. 11. 2015 17:05

Martin:ja vam to napisu jednodusse jelikoz mam od 6 hod jednu praci do 2 odpoledne a ve tri jdu na druhou do 10 vecer tak me by se stihly uvarit jen ty brambory tak jsem rada za polotovar je pravda ze v nedeli kdyz mam volno tak jsem rada za domaci obed ale to taky sotva stiham delam 6 dni v tydnu a tu nedeli si rada odpocinu ;-)

Jarus87

23. 10. 2015 16:40

Když jsem viděla cenu 400g pytlíku halušek který stál 19-, přešla mě chuť. Koupila jsem raději brambory 1,5kg za 20-, a raději udělám halušky z opravdových brambor. Přiznávám se, že jsem chtěla taky si ulehčit práci ale za takovou cenu nebudu dotovat chemii.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky se zelim halušky s uzeným bramborové halušky se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím bramborové halušky se zelím domácí halušky se zelím halušky domaci halušky výroba halušek bramborové halušky s uzeným a se zelím halušky s kysaným zelím recept na halusky se zelim recepty halušky s uzeným domácí bramborové halušky bramborové halušky s uzenym halusky se zelim recept domácí halušky recept testo na halusky halušky v prášku halušky z prášku

Suroviny: halušky v prášku, zelí kysané, maso uzené, cibule, cukr krystal, olej, kmín celý, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G853