Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Marinované krevety Gambas na pánvičce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 176 kJ /
998 kcal
Bílkoviny41,52 g
– z toho živočišné bílkoviny40,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,51 g
Tuky88,30 g
– nasycené13,09 g
– nenasycené74,78 g
–– mononenasycené64,13 g
–– polynenasycené10,65 g
––– omega 30,29 g
Vláknina2,63 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy8,78 g
– cukry0,40 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g krevet Gambas (mražené, předvařené, loupané) Krevety loupané 200 g
5 lžic 5 lžic olivového oleje Olej olivový 55 ml
1 lžička 1 lžička uzené papriky Paprika uzená 5 g
1 lžička 1 lžička sladké chilli omáčky Chilli omáčka 5 ml
1 špetka 1 špetka chilli Chilli paprička sušená
2 2 strouhnutí limetkové kůry (či citronové) Limetková kúra čerstvá
1 snítka 1 snítka tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného) Tymián sušený
1 snítka 1 snítka oregana (nebo 1/2 lžičky sušeného) Oregano sušené
sůl Sůl mořská
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 2 cm plátek másla Máslo kravské 2 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.