Nutriční hodnoty (Zapečené brambory se špenátem a uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 426 kJ / 1 536 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,82 g |
| Tuky | 70,72 g |
| – nasycené | 38,92 g |
| – nenasycené | 25,93 g |
| –– mononenasycené | 23,02 g |
| –– polynenasycené | 2,92 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 14,96 g |
| Cholesterol | 405 mg |
| Sodík | 4,71 g |
| Sůl | 11,25 g |
| Sacharidy | 97,80 g |
| – cukry | 30,98 g |
| ––– laktóza | 22,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 balíček 1 balíček sekaného mraženého špenátu (400 g) | Špenát mražený | |
| 300 g 300 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 200 g 200 g tvrdého sýra dle chuti | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření (200 g) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |