Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš uherského grófa

Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť. Zároveň má každý kuchař své tajné přísady, aby byl jeho guláš nejchutnější.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

4. 2. 2011 13:51

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 086 kJ / 1 932 kcal
Bílkoviny158,49 g
Tuky112,59 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 531 mg
Sodík 3,04 g
Sůl7,09 g
Sacharidy51,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle knihy 2000 nejlepších receptů české i zahraniční kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

9. 12. 2023 13:59

dnes k obědu, kvůli vnukovi jsem ho přiostřila <3:-K a moc dobrý,zase jiný guláš. Moc děkuji za recept:-)

woman woman

23. 10. 2016 15:05

Eliza: To musel být gulášek grófa Andrássyho, že?

Pája

31. 5. 2016 04:05

Výborný gulášek, vyzkoušel jsem a pochutnal jsem si :yes:

pewa5

17. 10. 2015 10:19

Tento guláš vařím už několik let a je nejlepší! Je dobrý i z vepřového :)

Eliza Eliza

22. 2. 2011 23:13

Rebi, děkuji za nádherné fotky! Jsem moc ráda, že i u Vás chutnalo a posílám virtuální poděkování do knížky, z které jsem čerpala. My máme rádi ten náš vymazlený, do ostra orientovaný "vídeňský" gulášek, ale tenhle uherský byl také překvapivě dobrý. Děkuju za důvěru k vyzkoušení a následný milý komentík.:-)

srettka

21. 2. 2011 08:37

no safra, to je gulášek jak víno:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2011 23:08

Rebi, nádherné fotky!!:-O:-O:-O fakt super, teda, ten nový foťáček, to je věc;-) A já furt nic:-(( A Eli, gulášek si udělám;-):yes::yes::yes:

rebeka rebeka

20. 2. 2011 14:34

Eli,excelentní gulášek:yes::yes:opravdu,jiná chuť než na jakou jsme u guláše zvyklí...vyjímečná:-8,příjemný ocásek po tymiánu a delikátní tím vínem:-*:yes:chválím a doporučuji:yes::yes::-K

rebeka rebeka

19. 2. 2011 20:23

Eli,díky:-K:-Kmusím se smát:-D:-Dmanžel do toho furt kecal a prý..česnekem se guláš zkazit nemůže:-Dměla jsem co dělat,aby ho tam tajně nepropašoval:-Dto dalo vysvětlování,že asi tou absencí zvyklých ingrediencí,to bude ten,co má být:-D:-Dmusela jsem slíbit,že se autorky(pro jistotu)zeptám..tak teď to má na skle a budu mít klid v baráku:-D:-D:-D:yes:
jj,dám vědět a jestli se podaří,i foto:-8;-)

Eliza Eliza

19. 2. 2011 20:14

Rebi, ne,ne...Opravdu nic, co bych nenapsala. Takhle je recept kompletní - ale to víš, že se mi ruka cukala, že aspoň podrtí česnek a majoránku, tu přímo miluju... Vydrž a počkej na výsledek, také jsem vydržela a všichni byli mile překvapeni. Tak ať chutná... ozvi se, jak recept uspěl u vás. :-)

rebeka rebeka

19. 2. 2011 19:06

Eli,prosím pěkně:-8gulášek už mám v PH,bude zítra k obědu;-)jenom se chci ujistit:vážně tam nepříjde ani kmín,majoránka a ani česnek:-O:-?jsem myslela,že v Uhřích...:-D:-Dto víš,chci to mít"pintlich":-D:-D
P.S.už teď voní nááramně:-8:-*:yes:

magdalenka magdalenka

13. 2. 2011 14:06

aj ja som fajnšmekr pres guláš...:-D

Eliza Eliza

12. 2. 2011 22:24

I ten můj byl nadšen, a to on je také fajnšmekr přes guláše...;-) Takže jsem teď ráda nadvakrát. :-)

chocolate

12. 2. 2011 22:09

Eli:-K, já se bála té smetany...ale jak řekl můj muž, prý to je "boží".Takže velké plus od milovníka gulášú:-D.

Eliza Eliza

12. 2. 2011 21:40

Čokoládko :-), potěšila jsi mě...;-):-K Je dobrej, co? ...a prndejte, děvčátka, prndejte a pište, já jsem náruživá čtenářka...;-);-):-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jaké koření do guláše uherský vepřový guláš uhorsky guláš uherský hovězí guláš uherskygulas hovězí gulš hovězí guláš uherský hovězí guláš s čabajkou recept na guláš recepty guláše madarsky gulas s cabajkou maslo do guláše slaný guláš hovězi golaš hovězí uhersky guláš uherský gukáš s klobásou vepřový guláš s klobásou ten nejlepší furt gulas nejlepší hovězí guláš recepty uhersky guláš vepřový

Suroviny: maso hovězí, cibule, slanina, čabajka, vývar masový, sádlo, víno bílé, smetana zakysaná, máslo, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, tymián, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Guláš uherského grófa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0yk