Nutriční hodnoty (Masovo-rybí kuličky v klasické smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 28 608 kJ / 6 837 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 544,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 525,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,38 g |
| Tuky | 453,68 g |
| – nasycené | 158,63 g |
| – nenasycené | 253,82 g |
| –– mononenasycené | 177,18 g |
| –– polynenasycené | 76,64 g |
| ––– omega 3 | 17,13 g |
| Vláknina | 12,65 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 59,03 g |
| Sůl | 146,71 g |
| Sacharidy | 138,60 g |
| – cukry | 20,70 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého masa | Vepřový ořez | 400 g |
| 8 filetů 8 filetů ančoviček | Ančovičky v oleji | 1600 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 10 lžic 10 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | 150 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| petrželka nebo kerblík | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| trochu trochu celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |