Nutriční hodnoty (Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 464 kJ / 1 784 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 209,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,30 g |
| Tuky | 57,40 g |
| – nasycené | 25,28 g |
| – nenasycené | 27,12 g |
| –– mononenasycené | 23,64 g |
| –– polynenasycené | 3,48 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 50,60 g |
| Cholesterol | 462 mg |
| Sodík | 690 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 57,40 g |
| – cukry | 43,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg falešné hovězí svíčkové | Hovězí svíčková | 1000 g |
| 1 kg 1 kg čerstvých fazolek (mix zelené-žluté) | Fazolky čerstvé | 1000 g |
| 1 1 Rama cremefine na vaření (250 ml) | Rostlinná šlehačka | |
| 2 2 sladké smetany na vaření (2x180 ml) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 dcl 2 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| tymián | Tymián sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| nové koření | Nové koření |