Vepřový perkelt / pörkölt /
Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina, koncentrovaná pasta a cibule. S těstovinami bude pokrm opravdu top!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 458 kJ / 1 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 34,23 g |
Vláknina | 23,24 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 64,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu, mírně podlijeme a dusíme.
Krok 3: Mezitím krátce spaříme rajčata, zchladíme je a oloupeme.
Krok 4: Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná pokrájená rajčata, jemné nudličky paprik a doděláme doměkka.
Zveřejněno 23. 7. 2010 19:12
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
Moje poznámka
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
petrkozak79 před 1 hodinou
Luhačovický skřivan
Wikki před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ljenka před 4 hodinami
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 23 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 23 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 14. 10. 2024 19:52
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka 14. 10. 2024 19:51
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr 14. 10. 2024 18:58
Česnečka
iveta.kroul 14. 10. 2024 18:53
Tématické fráze:
perkelt z vepřového masa recept,
perkel,
vepřový perkelt se smetanou,
pörkölt,
perkelt,
perkelt recept,
výborný perkelt,
drzkovy perkelt,
perkelt z vepřového masa,
madarský vepřový perkerlt,
recept perkel,
drzkovy gulas,
vepřový perklet,
gulaš perkel,
maďarský perkelt,
maďarský vepřový perkelt,
madarský perklet,
nokedli,
porkolt recept,
perkel recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pasta perkelt,
sádlo,
sůl
Komentáře (36)