Nutriční hodnoty (Kvasnicová se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 958 kJ / 1 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,28 g |
| Tuky | 99,10 g |
| – nasycené | 49,74 g |
| – nenasycené | 48,23 g |
| –– mononenasycené | 37,76 g |
| –– polynenasycené | 10,47 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 32,47 g |
| – cukry | 7,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 dkg 12 dkg kvasnic | Droždí pekařské lisované | 120 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 dkg 10 dkg slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 sáček mražené zeleniny mrkev, celer, petržel na kostičky | Mrkev mražená | |
| 2 l 2 l drůbežího vývaru (nebo 2 kostičky bujonu a voda) | Vývar kuřecí | 2000 ml |
| nať petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| Eidam na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |