Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy s medem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 903 kJ / 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,56 g |
Tuky | 20,30 g |
– nasycené | 11,04 g |
– nenasycené | 8,94 g |
–– mononenasycené | 7,14 g |
–– polynenasycené | 1,80 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 4,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 60,87 g |
– cukry | 45,45 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g vařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce horkého rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
1 lžíce 1 lžíce worcesteru | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce balsamikového octa (nebo citronové šťávy) | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
1 špetka 1 špetka pálivé papriky (podle chuti) | Paprika pálivá | |
sůl | Sůl mořská |