Pampeliškový med

pelda Kuchařka:

Zavařeniny 8 názorů

32

Suroviny

25 ks hlaviček pampelišky
2 l vody
2 citrony
2 kg cukru
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované citrony nakrájíme na tenké plátky a společně s propláchnutými pampeliškami vaříme asi 20 minut. Necháme den a noc odležet.

  2. Pak přes plátýnko scedíme, přidáme cukr a vaříme ještě asi hodinu, dokud med nezhoustne. Lijeme do připravených sklenic.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pampeliškový med

  • marunda marunda

    má tam být určitě 250 PAMPELIŠEK

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337

    nějak máo tech pampelišek

    Odpovědět

  • ja ja(neregistrovaná)

  • šmoulinka šmoulinka(neregistrovaná)

    my ho vaříme pokaždé když jsou pampelišky a dávame jich 15krát více no jo ale každej má svůj receptík.:-));-)

    Odpovědět

  • frantisek frantisek(neregistrovaný)

    více tím lépe hlaviček na 2kg cukru 400ks 2 citrony 1l vody :-p:yes:

    Odpovědět

  • mrtwolk mrtwolk(neregistrovaný)

    určitě chybička, já dávám 400 pampelišek na toto množství:)....

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Na 100% je těch hlaviček málo. V našich receptech je na jednu várku 100-120 hlaviček, 1 kg cukru, 1 citrón, na jedn litr vody. Těch 25 by nic nebylo a bylo by to slabý.

    Odpovědět

  • žirafa žirafa(neregistrovaná)

    Asi máte chybu v počtu pampeluch, 25 opravdu nebude... spíš 250 to by pasovalo mnohem víc. Na 2kg cukru a 2l vody by tech kvetů mohlo být i 300 (a i víc)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo