Nutriční hodnoty (Špecle z rychlíku aneb lahodná teplá večeře do deseti minut)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 170 kJ / 1 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 121,00 g |
| – nasycené | 65,05 g |
| – nenasycené | 54,32 g |
| –– mononenasycené | 46,67 g |
| –– polynenasycené | 7,65 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 195 mg |
| Sodík | 5,62 g |
| Sůl | 14,05 g |
| Sacharidy | 168,33 g |
| – cukry | 8,23 g |
| ––– laktóza | 3,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g špeclí určených ke krátké tepelné úpravě (2-3 minuty) | Noky | 500 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 100 g |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 12 12 sušených rajčat v olivovém oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 2-3 stonky 2-3 stonky zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Podravka středomořská | Kořenící směs sypká | 15 g |
| sůl | Sůl mořská |