Nutriční hodnoty (Zapečené tortilly s pikantním hovězím a červenými fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 473 kJ / 1 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 137,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,07 g |
| Tuky | 36,11 g |
| – nasycené | 22,75 g |
| – nenasycené | 11,87 g |
| –– mononenasycené | 10,06 g |
| –– polynenasycené | 1,81 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 335 mg |
| Sodík | 967 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 40,63 g |
| – cukry | 24,30 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 tortill (menšího průměru) | Tortilla pšeničná | |
| 500 g 500 g hovězího masa (roštěnka, zadní, kližka) | Hovězí kýta | 500 g |
| 1 1 konzerva červených fazolí (větší) | Fazole červená ledvina sterilované | |
| 2 lžíce 2 lžíce koření fajitas | Grilovací koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 6 lžic 6 lžic rajského protlaku | Protlak rajčatový | 90 g |
| 100 ml 100 ml hovězího vývaru (silného) | Vývar hovězí | 100 ml |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cibule (sušené) | Cibule čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušeného česneku | Česnek sušený | 15 g |
| 1 1 rozdrcená chilli paprička (nebo zarovnaná lžička chilli prášku) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 100 g 100 g čedaru (strouhaného) | Čedar | 100 g |
| zakysaná smetana (k podávání) | Smetana kravská zakysaná 12% |