Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Slovenské pirohy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 8. 2009 21:58

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 312 kJ / 6 050 kcal
Bílkoviny159,79 g
Tuky249,86 g
Vláknina31,80 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 693 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy774,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Modrasek

7. 11. 2020 13:50

Dobrý den, dnes jsem poprvé zkoušela z poloviční dávky, chuťově dobré, ale jako by byly tuhé. Já myslím, že jsem je měla déle vařit, manžel odborník říká, že je to těstem. Vyndavala jsem je když už byly všechny na hladině.

nikola

5. 8. 2016 11:20

Jitka: u nás na východe v Košiciach sa robia pirohy na sladko ako v recepte buď lekvárové alebo s tvarohom a to s maslom a strúhankou a potom plnené zemiakovou zmesou alebo klasické s bryndzou a tie podávajú s cibuľkou a slaninkou :)

Jitka

30. 1. 2016 21:13

S cibulkou mě to naučila svagrova maminka ( bydlela přímo pod Dukelskym průsmykem) a to i ty s povídková. Zkuste to, je to výborně.:-)https://www.toprecepty.cz

tejaja tejaja (moderátorka)

27. 1. 2016 09:01

Jitka: Jitka, na východnom Slovensku ( teda na časti ) sa robia pirohy sladké, to máš pravdu, buď s lekvárom alebo tvarohom, ale nepolievajú sa cibuľou, ale najčastejšie v opraženej strúhanke s cukrom, alebo posypané kakaom, s maslom a cukrom. Pozri môj podobný recept.;-)

magdalenka magdalenka

27. 1. 2016 08:58

Jitka:lekvárové polievate osmaženou cibuľou???

Jitka

27. 1. 2016 08:44

Naučila jsem se toto jídlo na východním Slovensku, pirohy plníme povidly (lekvar) a tvarohem a uvařené poléváme cibulkou osmaženou na másle. Výborné, celá rodina to miluje.

danulik

11. 1. 2016 10:55

Napísala som 0,5 cm hrubú placku, ale bude to menej, tak možno 0,3 cm. Na hrúbku stebla slamy. Tak som sa to naučila.

danulik

11. 1. 2016 10:52

My robievame (robievali sme), ja už málo, pirohy so slivkovým lekvárom. Zemiakové cesto s hr.múkou a vajcom zamiesime, vyvaľkáme na veľkú okrúhlu 0,5 cm hrubú placku a naznačíme si stred (prehnutím cesta na polovicu. Od naznačeného stredu kladieme v rade vedľa seba, v rovnakých rozostupoch kôpky lekváru. Preložíme podľa vyznačeného stredu (dostaneme polkruh) a okolo kôpok lekváru dobre popritláčame. Radielkom pokrájame na štvorce a vyvaríme vo vriacej vode. Polejeme maslom, posypeme mletým makom a moja stará mama posýpala kryštálovým cukrom a takto to chutilo aj nám, deťom, tak to aj ja posýpam kryštálom.

Pavla

22. 4. 2013 12:18

Do těsta přidávám na 0,5 kg mouky asi 2 lžíce uvařených brambor ve slupce. Je to mňamkové těsto.

any

14. 4. 2011 22:22

moe rodina pochází s Trebišova a moje babička nám je plnila rozšťouchným bramborem s osmaženou cibulkou a paprikou,polila rozpuštěným máslem a to byla pro nás mňamka,mije maminka je ještě dneska dělá....:yes:;-)

tejaja tejaja (moderátorka)

3. 1. 2011 19:50

Andrej S., dovolím si oponovať. Nie je východ ako východ. Na Šariši sa robia pirohy sladké, plnené tvarohom alebo lekvárom, a tam tá strúhanka alebo kakao s cukrom ide. http://www.toprecepty.cz/recept/1690-pirohy/
Severný Šariš a smer k Ukrajine - tam sa robia, rovnako ako na Spiši, pirohy slané, plnené zemiakovou alebo bryndzovou, prípadne aj tvarohovou plnkou, ale slanou. Polievajú sa roztpraženou slaninou, niekde aj s cibuľkou. A viem, o čom hovorím, som z východu :-D:-D:-D
A poctivo sa lepia, u nás sa vraví "Pirohy o 3 rohy". :-D;-)

Tuhajbej

23. 2. 2010 12:55

Také je děláme se strouhankou nabo někdy jenom se skořicí a plníne marmeládou - to jsou na sladko. Jenom se s tím tolik nepárám. Na půlku těsta rozložím do řad náplň, přeložím přes to druhou polovinu a prsty přitlačím těsto mezi kopečky náplně, poté rádýlkem rozkrájím na čtverečky. Nejsou to pravé pirožky, ale chutnají stejně dobře.:yes::yes::yes::yes:

Andrej S.

16. 2. 2010 19:53

Toto jedlo ma povod na vychodnom Slovensku. Originalny recept hovori, ze cesto sa miesi z hladkej muky. Tvaroh sa miesa iba so zltkom, nie s celym vajickom. A namiesto stipky soli, ako je uvedene v tomto recepte, sa dava soli viac. Tvaroh musi byt slany, aby pri konzumacii spolu s lekvarom dodal specialnu chut. Samozrejme maslo sa oprazi do zlatohneda. Hotove pirohy sa daju do velkej misy, posolia sa a omaslia. Podla originalneho receptu sa nepridava ziadna struhanka. Dobru originalnu chut.

Vanessa

1. 2. 2010 09:54

Ja robim pirohy,ale z polohrubej múky,mlieka a trochu soli.A plnim bud lekvarom(marmeladou) alebo brambormi.(do brambor vmiešam trochu taveneho syra.;-)

BILKOVAI BILKOVAI

23. 10. 2009 09:39

To je vzpomínka namé dětství.;-( To už je tak dávno, ale pamatuju si, že jsem je měla moc ráda. Povidlové, sypané mákem. Dávám bodík.:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na pirohy pirohy recept pirohy recept na slovenské pirožky slané pirohy pirohy s povidly slovenske recepty slovenské pirožky pirohy na sladko slovenská jídla recept na pirohy povidlové pirohy pirohy s marmeládou pirohy s mákem slovenské jídlo slovenské jídla slovenske pyrohy recept pirohy cesto na pirohy pirohy s povidlím

Suroviny: mouka hrubá, vejce, tvaroh, povidla švestková, sůl, máslo, strouhanka

TopRecepty.cz

Slovenské pirohy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vozm