jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Slovenské pirohy

Slovenské pirohy
nahoru
Slovenské pirohy Slovenské pirohy Slovenské pirohy Slovenské pirohy Slovenské pirohy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Bezmasá jídla

Suroviny:

1 kg hrubé mouky
3 vejce
250 g tvarohu
povidla
sůl
250 g másla
3 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu

Z 1 kg múky, 2 vajec/alebo z 1/2 kg múky a 1 vajca/a vlaznej vody vypracujeme cesto.Vody pridáme podľa potreby,tak aby sme dostali hladké cesto.Cesto necháme 10 minút postáť,potom ho vyvaľkáme a porežeme na štvorce.Do prostriedku štvorcov dávame lekvár,alebo tvaroh,ktorý sme vymiešali s 1 vajcom a štipkou soli.Cesto lepíme,tak aby sme dostali tvar trojuholníka-piroha.Naplnené pirohy varíme vo vriacej vode asi 15 minút.Vyberieme,scedíme a polejeme prepraženým maslom.Podľa chuti dosolíme.Na troche masla osmažíme strúhanku a posypeme ňou pirohy.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Slovenské pirohy"

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2016 20:13:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S cibulkou mě to naučila svagrova maminka ( bydlela přímo pod Dukelskym průsmykem) a to i ty s povídková. Zkuste to, je to výborně.smajlikhttps://www.toprecepty.cz

autor: tejaja
vloženo: 27.01.2016 08:01:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka: Jitka, na východnom Slovensku ( teda na časti ) sa robia pirohy sladké, to máš pravdu, buď s lekvárom alebo tvarohom, ale nepolievajú sa cibuľou, ale najčastejšie v opraženej strúhanke s cukrom, alebo posypané kakaom, s maslom a cukrom. Pozri môj podobný recept.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 27.01.2016 07:58:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka:lekvárové polievate osmaženou cibuľou???

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2016 07:44:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naučila jsem se toto jídlo na východním Slovensku, pirohy plníme povidly (lekvar) a tvarohem a uvařené poléváme cibulkou osmaženou na másle. Výborné, celá rodina to miluje.

autor: danulik (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2016 09:55:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Napísala som 0,5 cm hrubú placku, ale bude to menej, tak možno 0,3 cm. Na hrúbku stebla slamy. Tak som sa to naučila.

autor: danulik (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2016 09:52:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

My robievame (robievali sme), ja už málo, pirohy so slivkovým lekvárom. Zemiakové cesto s hr.múkou a vajcom zamiesime, vyvaľkáme na veľkú okrúhlu 0,5 cm hrubú placku a naznačíme si stred (prehnutím cesta na polovicu. Od naznačeného stredu kladieme v rade vedľa seba, v rovnakých rozostupoch kôpky lekváru. Preložíme podľa vyznačeného stredu (dostaneme polkruh) a okolo kôpok lekváru dobre popritláčame. Radielkom pokrájame na štvorce a vyvaríme vo vriacej vode. Polejeme maslom, posypeme mletým makom a moja stará mama posýpala kryštálovým cukrom a takto to chutilo aj nám, deťom, tak to aj ja posýpam kryštálom.

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.04.2013 12:18:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do těsta přidávám na 0,5 kg mouky asi 2 lžíce uvařených brambor ve slupce. Je to mňamkové těsto.

autor: any (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.04.2011 22:22:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moe rodina pochází s Trebišova a moje babička nám je plnila rozšťouchným bramborem s osmaženou cibulkou a paprikou,polila rozpuštěným máslem a to byla pro nás mňamka,mije maminka je ještě dneska dělá....smajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 03.01.2011 18:50:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andrej S., dovolím si oponovať. Nie je východ ako východ. Na Šariši sa robia pirohy sladké, plnené tvarohom alebo lekvárom, a tam tá strúhanka alebo kakao s cukrom ide. http://www.toprecepty.cz/recept/1690-pirohy/
Severný Šariš a smer k Ukrajine - tam sa robia, rovnako ako na Spiši, pirohy slané, plnené zemiakovou alebo bryndzovou, prípadne aj tvarohovou plnkou, ale slanou. Polievajú sa roztpraženou slaninou, niekde aj s cibuľkou. A viem, o čom hovorím, som z východu smajliksmajliksmajlik
A poctivo sa lepia, u nás sa vraví "Pirohy o 3 rohy". smajliksmajlik

autor: Tuhajbej
vloženo: 23.02.2010 11:55:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také je děláme se strouhankou nabo někdy jenom se skořicí a plníne marmeládou - to jsou na sladko. Jenom se s tím tolik nepárám. Na půlku těsta rozložím do řad náplň, přeložím přes to druhou polovinu a prsty přitlačím těsto mezi kopečky náplně, poté rádýlkem rozkrájím na čtverečky. Nejsou to pravé pirožky, ale chutnají stejně dobře.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Andrej S. (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2010 18:53:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto jedlo ma povod na vychodnom Slovensku. Originalny recept hovori, ze cesto sa miesi z hladkej muky. Tvaroh sa miesa iba so zltkom, nie s celym vajickom. A namiesto stipky soli, ako je uvedene v tomto recepte, sa dava soli viac. Tvaroh musi byt slany, aby pri konzumacii spolu s lekvarom dodal specialnu chut. Samozrejme maslo sa oprazi do zlatohneda. Hotove pirohy sa daju do velkej misy, posolia sa a omaslia. Podla originalneho receptu sa nepridava ziadna struhanka. Dobru originalnu chut.

autor: Vanessa (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2010 08:54:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja robim pirohy,ale z polohrubej múky,mlieka a trochu soli.A plnim bud lekvarom(marmeladou) alebo brambormi.(do brambor vmiešam trochu taveneho syra.smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 23.10.2009 09:39:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je vzpomínka namé dětství.smajlik To už je tak dávno, ale pamatuju si, že jsem je měla moc ráda. Povidlové, sypané mákem. Dávám bodík.smajlik

vloženo: 22.10.2009 23:16:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc super, vím, že jsem dělala podobné a měly úspěchsmajlik Plusíksmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 19.08.2009 16:40:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám úplně stejné pirohy. Ze zbytku těsta (různé kousky) krájím rádýlkem širší nudle (cca 1 - 1,5 cm). Nudle samozřejmě neplníme. Nejraději mám pirohy s džemem.Ivako smajliksmajliksmajlik

autor: Lucka82
vloženo: 17.08.2009 23:11:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...tohle jídlo mám moc ráda smajlik smajlik,co nejdříve vyzkouším smajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

slovenské jídlo pirohy recept slovenské slovenská jídla pirohy slovenske pyrohy pravé ruské pirohy slovenské jídla slovenské pirohy se zelim povidlové pirohy slané pirohy recept pirohy recept cesto pirožky s mákem slovenske recepty recept na slovenské pirožky recept pirohy prave pirohy těsto na pirohy pravé slovenské pirohy recepty na slovenské pirohy pirohy z kynuteho testa pirohy s mákem pirohy s povidly pirohy slané recepty pirohy pirohy slovenske slovenské pirohy recept slovenské pirohy cesto na pirohy pirohy s lekvárom recept na pirohy slané pirohy pirohy recept těsto na pyrohy pirohy s marmeládou slovenské pirožky pirozky s marmeladou pirohy na sladko smažené slovenské pirohy pravé ruské pirožky slovenske pirohy recept recept na slovenské pirohy pirožky recept



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz