Nutriční hodnoty (Kapustovo-zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 838 kJ / 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,06 g |
| Tuky | 25,01 g |
| – nasycené | 3,91 g |
| – nenasycené | 20,82 g |
| –– mononenasycené | 16,50 g |
| –– polynenasycené | 4,32 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 62,49 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,77 g |
| Sacharidy | 62,37 g |
| – cukry | 22,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 menší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 kávová lžička lístků z rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 5 lístků 5 lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| asi 1 cm 1 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 Kl 1/2 Kl drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1 KL 1 KL polévkového koření | Polévkové koření tekuté | 5 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| trochu trochu listů celeru | Celer bulva čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1/2 1/2 zeleninového vývaru z kostky | Vývar zeleninový |