Nutriční hodnoty (Krémová česnečka (knoblauchsuppe))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
| Tuky | 60,56 g |
| – nasycené | 38,84 g |
| – nenasycené | 18,64 g |
| –– mononenasycené | 15,49 g |
| –– polynenasycené | 3,14 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 6,31 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,77 g |
| Sacharidy | 49,01 g |
| – cukry | 20,89 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 2-3 kostky 2-3 kostky bujonu | Bujón hovězí | 25 g |
| 1/2 paličky 1/2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 40 g |
| 1/2 l 1/2 l smetany (10%) | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 1/2 1/2 - 3/4 starší bílé bagety (nastrouhané) | Bageta pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 PL 2 PL hadké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| trochu trochu hl. mouky na jíšku (může se stát, že nebude potřeba, záleží na množství bagety) | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| na ozdobení opečenou slaninu či krutony | Špek |