Nutriční hodnoty (Krémová česnečka (knoblauchsuppe))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,70 g |
Tuky | 60,56 g |
– nasycené | 38,84 g |
– nenasycené | 18,64 g |
–– mononenasycené | 15,49 g |
–– polynenasycené | 3,14 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 6,31 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,77 g |
Sacharidy | 49,01 g |
– cukry | 20,89 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
2-3 kostky 2-3 kostky bujonu | Bujón hovězí | 25 g |
1/2 paličky 1/2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 40 g |
1/2 l 1/2 l smetany (10%) | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
1/2 1/2 - 3/4 starší bílé bagety (nastrouhané) | Bageta pšeničná | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 PL 2 PL hadké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
trochu trochu hl. mouky na jíšku (může se stát, že nebude potřeba, záleží na množství bagety) | Mouka pšeničná hladká | |
máslo | Máslo kravské | |
na ozdobení opečenou slaninu či krutony | Špek |