Nutriční hodnoty (La soupe de potiron - dýňová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 067 kJ / 972 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,42 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,55 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,87 g | 
| Tuky | 59,56 g | 
| – nasycené | 38,51 g | 
| – nenasycené | 20,54 g | 
| –– mononenasycené | 17,97 g | 
| –– polynenasycené | 2,58 g | 
| ––– omega 3 | 0,30 g | 
| Vláknina | 32,63 g | 
| Cholesterol | 182 mg | 
| Sodík | 91 mg | 
| Sůl | 0,15 g | 
| Sacharidy | 79,07 g | 
| – cukry | 27,28 g | 
| ––– laktóza | 6,10 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dýně | Dýně čerstvá | 1000 g | 
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 1 1 střední bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml | 
| 1/4 1/4 nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 15 ml 15 ml citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml | 
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| opražená slanina | Špek | |
| pečivo | Houska pšeničná | 
 
	