Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hřejivá polévka z červené čočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 986 kJ /
1 431 kcal
Bílkoviny50,64 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny50,64 g
Tuky58,13 g
– nasycené8,11 g
– nenasycené49,70 g
–– mononenasycené41,01 g
–– polynenasycené8,70 g
––– omega 30,46 g
Vláknina53,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 227 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy150,79 g
– cukry29,04 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
5 5 menších mrkví Mrkev čerstvá 250 g
3 3 rajčata (nebo odpovídající množství cherry rajčátek nebo rajčata z konzervy) Rajče červené čerstvé 180 g
cca 200 g 200 g červené čočky Čočka červená neloupaná 200 g
zeleninový bujon Bujón zeleninový
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 lžička 1 lžička mletý koriandr Koriandr list sušený 5 g
1 lžička 1 lžička mleté chilli Chilli paprička sušená 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy Kurkuma mletá 2.5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky drcený kmín Kmín mletý 2.5 g
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 30 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.