Nutriční hodnoty (Jablko - hruškový dezert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 711 kJ / 1 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,89 g |
| Tuky | 12,21 g |
| – nasycené | 6,93 g |
| – nenasycené | 4,24 g |
| –– mononenasycené | 2,65 g |
| –– polynenasycené | 1,59 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 25,18 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 276,90 g |
| – cukry | 226,83 g |
| ––– laktóza | 29,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 3 3 hrušky | Hruška čerstvá | 390 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 1,5 dcl 1,5 dcl moštu | Šťáva z jablka | 150 ml |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 0,6 litru 0,6 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600.0000238418579 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| trochu trochu likéru nebo rumu | Likér | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| čokoládová drť na ozdobu | Cukrářské zdobení |