Nutriční hodnoty (Kapustová (kelová) polévka s masovými knedlíčkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 587 kJ / 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,54 g |
| Tuky | 20,24 g |
| – nasycené | 8,59 g |
| – nenasycené | 8,66 g |
| –– mononenasycené | 5,10 g |
| –– polynenasycené | 3,56 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 28,58 g |
| Cholesterol | 377 mg |
| Sodík | 615 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 68,99 g |
| – cukry | 28,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 300 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 4 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| 1 l 1 l hovězího vývaru nebo slepičího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 250 g 250 g hovězího masa | Hovězí kýta | 250 g |
| 30 g 30 g střídy z čerstvého chleba | Chléb pšeničný kváskový | 30 g |
| 3 3 polévkové lžíce strouhaného Parmazánu | Parmezán | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2-3 2-3 polévkové lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 2 2 polévkové lžíce posekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 160 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |