Nutriční hodnoty (Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 686 kJ / 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,22 g |
| Tuky | 89,73 g |
| – nasycené | 44,74 g |
| – nenasycené | 43,68 g |
| –– mononenasycené | 37,50 g |
| –– polynenasycené | 6,18 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 6,98 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 1,63 g |
| Sůl | 4,05 g |
| Sacharidy | 7,10 g |
| – cukry | 3,04 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| panenka (nebo vykostěný hřbet - já použila z jelena) | Vepřová panenka | |
| 10 dkg 10 dkg slaniny | Špek | 100 g |
| 10 dkg 10 dkg hub | Hřib čerstvý | 100 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 6 ks 6 ks sušených naložených rajčat | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1/2 dcl 1/2 dcl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |