Nutriční hodnoty (Pečené kuře s nádivkou z polenty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 215 kJ / 1 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,25 g |
| Tuky | 112,31 g |
| – nasycené | 68,67 g |
| – nenasycené | 40,08 g |
| –– mononenasycené | 35,75 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 33,75 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 792 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
| – cukry | 10,75 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 šálek 1 šálek kukuřičné krupice nebo mouky | Krupice kukuřičná hrubá | |
| voda | Voda | |
| 1/2 šálku 1/2 šálku másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 plátky 4 plátky z čerstvé veky (na kostičky) | Veka | |
| 1 1 cibule šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1-2 řapíky 1-2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 750 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
| oregano | Oregano sušené |