

Nádivka do kuřete
Suroviny 1 dávka
- 400 g včerejší veky (sendviča/slovensky)
- 3 vejce
- 300 ml mléka
- 1 malá cibule
- 1 zvazek petrželové natě
- 3-4 kuřecí játra
- sůl
- mletý pepř černý
- olej (nebo máslo)
Postup přípravy receptu
Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť.
Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne vychladnúť.
Vajcia rozdelíme na žltky a bielky.
Zltky rozšľaháme v mlieku so soľou a zalejeme kocky veky.
Po 15 minútach pridáme orestovanú cibuľu s petržlenom, aj olejom a naškriabanou kuracou pečeňou.
Zmes okoreníme mletým čiernym korením a z ľahka premiešame a opatrne vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
Pripravenou plnkou plníme kura do brušnej dutiny a pod kožu. Plnku môžeme upiecť aj samotnú zvlášť a podávať ako prílohu, po nakrájaní, obyčajne na kocky, ale aj iné tvary.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Rodinný recept.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nádivka do kuřete
-
Dakujem za pekné komentáre a za bodíky
-
Janka Remková, dakujem Ti
-
Hezký fotopostup. Já to ráda vidím, protože někdo to opravdu potřebuje, třebaže jiným se to zdá zbytečné. Někdo zde dává nádherné fotky, ale třeba od jednoho záběru několik a řekla bych, že by stačil jeden záběr a zbytek fotopostup